Afronding PE-portfolio 2021

Afronding PE-portfolio 2021

Geen uitstel, wel mogelijkheid tot 'aanpassing van uw leerdoelen'.
Pagina afdrukken
Uiterlijk op 31 januari 2022 moet de PE-portfolio 2021 afgerond zijn. Dit verklaart u met 'een vinkje' op MijnNBA.nl (Compliance). Via onze helpdesk krijgen wij veel vragen over de POP. Met name over de drukte (extra werkzaamheden door Covid en de subsidiemaatregelen) en het hierdoor niet kunnen voldoen aan de leerdoelen die aan het begin van het jaar bepaald zijn.
 

Overleg NBA

Op 22 december 2021 is hier overleg over geweest met de NBA (stafafdeling PE-regelgeving). Omdat de PE-portfolio een verplichting vanuit de NBA is, is uitstel niet mogelijk. Wel wordt het volgende door de NBA geadviseerd: Op het moment dat vaststaat dat niet aan alle leerdoelen die aan het begin van het jaar vastgelegd zijn in de POP voldaan kan worden, dient een verklaring hiervoor in de PE-portfolio te worden vastgelegd. Verder moet aangegeven worden wat met dit betreffende leerdoel gedaan gaat worden (doorschuiven naar 2022 of laten vervallen). Door de drukte die op accountantskantoren speelt zijn er ook andere werkzaamheden bijgekomen (denk bijvoorbeeld aan de regelgeving omtrent de NOW/TVL, de verwerking hiervan in de jaarstukken, het groepsbegrip en de Europese KMO-regeling). Deze werkzaamheden kunnen zich vertalen in nieuwe leerdoelen ter vervanging van vervallen cq. doorgeschoven leerdoelen. Het gevolg voor de PE-portfolio is daarom dat bepaalde leerdoelen niet behaald zijn (verklaring hiervan opnemen in de PE-portfolio), maar er ook leerdoelen bijgekomen zijn die ook daadwerkelijk opgepakt zijn. Uiteraard dient dit ook verder uitgewerkt te worden in de PE-portfolio. Alsnog kan daarom voldaan worden aan de PE-portfolio 2021.


Hulp nodig?

Wij helpen u hier graag mee! Vindt u het prettig als een collega van Auxilium uw POP nog even checkt voor u deze afsluit? U kunt hiervoor een afspraak maken met onze adviseur Marc Weerdenburg. Klik hier om direct een agenda-afspraak te maken. U kunt kiezen uit verschillende data in januari 2022.
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Jan Mooren AA

Afronding PE-portfolio 2021

accountant

j.mooren@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • accountancy

Marc Weerdenburg

Afronding PE-portfolio 2021

bedrijfsadviseur

m.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • verander management
  • bedrijfsanalyse
  • strategisch management
22-12-2021
Volg ook in 2022 onze updates met actualiteiten voor accountancy, fiscaliteit en financieren.
Bekijk de data en locaties: ook bij u in de buurt!
Lees meer