Auxilium Adviesgroep 15 jarig jubileum

Auxilium Adviesgroep 15 jarig jubileum

Accountants kunnen al 15 jaar op ons rekenen!
Pagina afdrukken

15-jarig jubileum Auxilium Adviesgroep

 Auxilium Adviesgroep,  serviceorganisatie voor de mkb-accountant viert op 24 oktober 2021 haar 15-jarig bestaan. Het jubileumjaar wordt feestelijk afgetrapt met het eigen team en in 2022 staat een evenement voor de leden op de agenda. In vijftien jaar is Auxilium gegroeid naar een team met 25 medewerkers en maken bijna 400 accountantskantoren gebruik van het lidmaatschap.
 

Marco Kastelein - directielid Auxilium Adviesgroep

“Eigenlijk moet ieder mkb-accountantskantoor aangesloten zijn bij een kennis- en adviesorganisatie. Laat de adviseur zich focussen op de klant en de corebusiness. Aanvullende kennis en andere zaken, koopt hij in bij - zoals wij dat noemen - een collega op afstand”. 

 

John Weerdenburg - oprichter Auxilium Adviesgroep

“In de afgelopen 15 jaar is onze missie in de basis gelijk gebleven: helpen! Dat is waar Auxilium vanuit het Latijn ook letterlijk voor staat. 15 jaar geleden was dat bij de aanvraag van de AFM vergunning en tijdens de coronaperiode maakten we de vertaalslag voor de NOW en TVL werkzaamheden. Maar we gaan ook een stapje verder voor de mkb-accountant. Zo hebben wij ons hard gemaakt voor een aanpassing in de toetsingsregels van beroepsorganisatie NBA. Waar kantoren in het verleden soms net niet door de toetsing kwamen, is nu de beleidsnotitie van de Raad voor Toezicht van toepassing waardoor een verlengde toetsing na 3 maanden mogelijk is. We zijn kritisch naar de NBA, maar herkennen ons in de NBA-campagne die de accountant in de coronatijd een hart onder riem steekt en de meerwaarde van de mkb-accountant onderstreept”.
 

Van PE naar PE-portfolio

De opleidingstak PE-cursussen heeft, anticiperend op de nieuwe PE-regeling waarbij de accountant zelf een opleidingsplan (PE-portfolio) moet opstellen, een handige tool ontwikkeld. Het POP-sjabloon brengt direct in kaart aan welke leerdoelen de accountant kan werken.
 

Marco Kastelein

"De grote uitdaging voor de accountant zit ‘m in alle bordjes draaiende te houden: je klant tevreden houden, werken aan je PE en ook nog nadenken over de toekomst van je beroep. Onze taak is te kijken welke hobbels er te nemen zijn. We proberen met onze verschillende disciplines: fiscaal, juridisch, financieringen, P&O en verzuim, advisering over oudedagsvoorzieningen en estate planning steeds in te spelen op de veranderende rol van de accountant. Toegevoegde waarde blijven leveren aan klanten en het verdienmodel in stand houden, is van cruciaal belang. Voor welke diensten willen klanten straks nog wel betalen? De speciale teams waarbij we samen met het kantoor samenwerken op het gebied van echtscheiding of bedrijfsoverdracht zijn daar een mooi voorbeeld van”. 

John Weerdenburg

“Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, ben ik trots! Trots op ons team en trots op ons mooie vak. Accountants kunnen al 15 jaar rekenen op Auxilium Adviesgroep, maar wij ook op hen!” 

Naar de jubileumpagina

Bekijk alle blogs
06-10-2021