Btw-facturen en de daarbij behorende verplichtingen

Btw-facturen en de daarbij behorende verplichtingen

Pagina afdrukken

Helpdeskvraag

Mijn klant is zelfstandig timmerman. Hij levert op locatie in opdracht van een aannemer timmerwerk bij het realiseren van een aanbouw bij een woning. Hoe ziet zijn btw-factuur eruit?
 

Ons advies

Het leveren van timmerwerk bij een woning kan worden aangemerkt als een werkzaamheid van stoffelijke aard. Hiervoor gelden in Nederland bijzondere regels, zowel voor de aansprakelijkheid voor loonheffingen als voor de btw. Dit om de kans op fraude in de bouwketen te minimaliseren. De timmerman is in dit geval aan te merken als een onderaannemer. Hij mag op zijn factuur geen btw berekenen, maar moet de heffing van btw verleggen naar zijn opdrachtgever. Op de factuur meldt hij de overeengekomen vergoeding en de term ‘btw-verlegd’. De opdrachtgever wikkelt de btw (zowel heffing als vooraftrek) via zijn eigen aangifte af.
 
Meer weten over de btw en de daarbij behorende verplichtingen? Volg het videocollege voor de Beginnend assistent accountant: Op weg met de btw-aangifte. Bekijk hier de informatie. 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

mr. Daniël van der Veen RB

Btw-facturen en de daarbij behorende verplichtingen

fiscalist

d.veen@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • inkomstenbelasting
  • bedrijfsoverdracht
  • de ondernemer
  • de dga en bv
  • btw
22-06-2022
Wij geloven dat ook uw assistenten een opleidingsplan verdienen en dat dit meerwaarde oplevert voor uw accountantskantoor.
Meer weten over ons opleidingstraject voor assistent accountants?
Lees meer