Corona en huuruitstel

Corona en huuruitstel

Zorg voor een goede onderbouwing van uw verzoek.
Pagina afdrukken
Veel bedrijven zijn geraakt door corona, er wordt creatief gezocht naar manieren om de kosten/uitgaven terug te brengen. De overheid is o.a. behulpzaam in de personeelskosten en banken proberen rust te geven met de uitstel van aflossingen.
 
De vaste stroom huurlasten is een behoorlijke aanslag op de uitgavenpost. Huurders vragen uitstel of huurvermindering aan bij de verhuurder. Ook Auxilium (onze juridische afdeling en onze financieringsdesk) is bij verschillende verzoeken ingeschakeld.  Insteek moet zijn om er gezamenlijk uit te komen, de vraag is alleen of de partijen voldoende openheid geven om tot een eerlijk en fair besluit te komen. Rechters lijken de term overmacht om de huur niet te kunnen betalen makkelijk naast zich neer te leggen. Een verzoek tot coulance is wel degelijk een optie die kans van slagen heeft bij rechtsgang. Bereid u daarom goed voor en maak een goede onderbouwing van uw verzoek.
 
Voor de accountant de taak om actuele jurisprudentie goed in de gaten te houden zodat u uw ondernemer kunt bijstaan en adviseren. De verwachtingen voor de  tweede helft van dit jaar zijn gespannen aangezien de detailhandel en horeca steeds meer verzoeken gaat doen tot huuraanpassingen. Wij houden u op de hoogte!

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1354299/huuruitstel-afdwingen-bij-de-rechter-kan-maar-is-niet-eenvoudig

Meer weten?

Remco van den Akker

Corona en huuruitstel

financieringsspecialist

akker@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • financieren
  • bijzonder beheer
  • management informatie systemen
  • bedrijfsovername

Marco Kastelein

Corona en huuruitstel

bedrijfsadviseur

kastelein@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • financieren
  • bijzonder beheer
  • bedrijfsovername
02-09-2020