Geen dollars maar bitcoins als eigen vermogen

Geen dollars maar bitcoins als eigen vermogen

MicroStrategy is ervan overtuigd dat bitcoins een veiligere eenheid is dan de dollar.
Pagina afdrukken
MicroStrategy, ‘s werelds grootste business intelligence organisatie heeft het grootste deel van haar eigen vermogen omgezet van dollars in bitcoins. MicroStrategy heeft op 11 augustus jl.  voor 250 miljoen dollar een totaal van 21.454 bitcoins gekocht. Die bitcoins staan nu op de balans als eigen vermogen. Bitcoin is hiermee nu de 'primary asset' voor MicroStrategy. Zij heeft 0.1% van alle wereldwijd beschikbare bitcoins in handen.
 
De aankoop van bitcoins is onderdeel van de nieuwe ‘capital allocation strategy’. Het doel van deze strategie is het maximaliseren van de waarde van het bedrijf en de aandelen voor de lange termijn. MicroStrategy is ervan overtuigd dat bitcoins een veiligere eenheid is dan de dollar. Dit noem je een zogeheten 'safe haven'. MicroStrategy is de eerste echte institutionele investeerder in bitcoins.
 
Waarom is MicroStrategy deze mening toegedaan? En waarom nemen zij deze stap? Zij hebben 3 redenen opgegeven voor de aankoop:
  1. Macro-economische ontwikkelingen die de waarde van de dollar in gevaar brengen. Bitcoins zijn volgens MicroStrategy voor de lange termijn een veiligere eenheid dan de dollar. Een reden is het bijdrukken van biljoenen dollars door de FED in de Verenigde Staten. Door bitcoins aan te houden, beschermen zij het bedrijf en haar aandeelhouders tegen inflatie.
  2. Bitcoin is digitaal goud. Schaarser, sterker, sneller en intelligenter dan alle andere geldvormen die bitcoins zijn voorgegaan. MicroStrategy verwacht dat de waarde van bitcoins gelijk gaat oplopen met de technologische ontwikkelingen, de groeiende adoptie en het netwerk effect. 
  3. ​Bitcoin is om meerdere reden (zie persbericht in de link) een superieure 'asset class' voor diegenen die zoeken naar een store of value voor de lange termijn. 

Heeft u interesse in de bitcoin en de achterliggende technologie van de Blockchain?

Op 28 oktober 2020 staat de cursus ‘Bitcoin en Blockchain’ gepland. Hierin worden de laatste ontwikkelingen besproken. U kunt zich hier inschrijven voor de cursus.
 
Bron: https://ir.microstrategy.com/news-releases/news-release-details/microstrategy-adopts-bitcoin-primary-treasury-reserve-asset
 

Meer weten?

Rolf van der Hagen

Geen dollars maar bitcoins als eigen vermogen

adviseur

  • bitcoin blockchain crypto
02-09-2020