Huurkorting coronapandemie

Huurkorting coronapandemie

Download nu ons gratis Excel-model voor de berekening!
Pagina afdrukken
Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan inzake huurkorting bij ruimten die niet of slechts in geringe mate geëxploiteerd kunnen worden door de overheidsmaatregelen tegen de coronapandemie. Lees hier de volledige uitspraak.
 
In deze uitspraak staat onder artikel 3.3.4 een berekening, inclusief een duidelijk voorbeeld, hoe dit nadeel verdeeld kan worden tussen huurder en verhuurder op het moment dat het verdelen van de ‘pijn’ gerechtvaardigd is. In het kort komt dit op het volgende neer:
  • Bepaal het percentage huur in verhouding tot de totale vaste lasten.
  • Corrigeer de huurprijs met het gedeelte van de vaste lasten dat betrekking heeft op de huur en waarvoor reeds TVL ontvangen is.
  • Neem het omzetverlies over de betreffende periode in relatie tot de referentieperiode en vermenigvuldig dit met de gecorrigeerde huurprijs (huur minus TVL)
  • Verdeel de uitkomst in gelijke mate tussen huurder en verhuurder. 

Mocht huurkorting i.v.m. overheidsmaatregelen door Corona bij uw klant spelen, dan adviseren wij u om deze berekening te maken en deze, voorzien van de relevante specificaties (o.a. jaarrekening, saldibalans meetperiode en referentieperiode), te overleggen aan de betreffende verhuurder. 

Gratis Excel-model

Voor de berekening  hebben wij een Excel-model gemaakt, wat u hier gratis kunt downloaden. 

Voor leden van Auxilium ook beschikbaar in onze modellenbibliotheek onder Accountancy: 0 Vaktechniek corona sub Accountancy. 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Jan Mooren AA

Huurkorting coronapandemie

accountant

j.mooren@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • accountancy
04-01-2022
Volg ook in 2022 onze updates met actualiteiten voor accountancy, fiscaliteit en financieren.
Bekijk de data en locaties: ook bij u in de buurt!
Lees meer