Inzien van publicatiestukken van buitenlandse rechtspersonen, kan dat?

Inzien van publicatiestukken van buitenlandse rechtspersonen, kan dat?

Een handig, laagdrempelig hulpmiddel is beschikbaar.
Pagina afdrukken

Helpdeskvraag

Is het mogelijk om publicatiestukken van buitenlandse rechtspersonen in te zien?
 

Antwoord

Af en toe krijgen wij een helpdeskvraag met betrekking tot publicatiebalansen van buitenlandse rechtspersonen. Het antwoord is eenvoudig in dit geval: ja het is mogelijk om publicatiestukken van buitenlandse vennootschappen op te vragen of in te zien. Hiervoor moet (afhankelijk van de informatie) een vergoeding betaald worden. In principe werkt het op dezelfde wijze als bij de Kamer van Koophandel in Nederland. 

U gaat naar de website van European Justice en vult de naam en eventueel het inschrijvingsnummer van het bedrijf in en de database zoekt voor u naar gegevens. Hoe gedetailleerder u de gegevens ingeeft des te beter er gezocht kan worden. Vergeet ook het land niet indien u dit al weet.  Vervolgens vinkt u aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden.
 
Als de onderneming in de lijst staat die wordt getoond, kunt u daarop inzoomen en de gegevens raadplegen. Deze kunt u overigens pas inzien nadat u de (eventuele) bijdrage hebt voldaan. Op deze wijze kunt u vrij eenvoudig, tegen geringe kosten, de publicatiebalansen van buitenlandse vennootschappen inzien.

Meer weten?

Wim van der Velde AA

Inzien van publicatiestukken van buitenlandse rechtspersonen, kan dat?

accountant

velde@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • ondernemerschap
  • accountancy-dienstverlening mkb
26-04-2018