Mag ik mij aan u voorstellen? Mariëtte Elling

Mag ik mij aan u voorstellen? Mariëtte Elling

Adviseur financiële planning (FFP) met de nadruk op oudedagsvoorzieningen en financieel echtscheidingsadviseur (RFEA).
Pagina afdrukken
 "Als cliënten mij vertellen dat zij nu werkelijk inzicht in hun situatie hebben gekregen, of als cursisten in de evaluatie aangeven dat de uitleg krachtig, helder en praktijkgericht was, dan voel ik mij op mijn best. In mijn vak gaat het om de boeiende combinatie van cijfers, fiscale- en civiele regelgeving en bovenal de mens. Met cliënten spreek ik al snel over zaken die er echt toe doen in iemands leven. Dat maakt mijn werk voor mij heel waardevol."


U kunt bij mij terecht met vragen over:

 • Financiële Planning FFP.  ​Ik zet inkomen, uitgaven en vermogen in perspectief en houd daarbij rekening met fiscaliteiten en inflatie. Vanuit dit financieel inzicht kan de cliënt beslissingen nemen en de toekomst inkleden. Inzicht kan ook volgen uit een beperkt overzicht van alle oudedagsvoorzieningen (inkomensplanning), of de inkomenssituatie na overlijden of arbeidsongeschiktheid.
 • Echtscheiding RFEA. Ik begeleid mensen die gaan scheiden bij het maken van afspraken over financiële zaken. De begeleiding kan ook beperkt zijn tot bijvoorbeeld het in kaart brengen van de diverse oudedagsvoorzieningen en de onderhandeling daarover met de adviseur van de partner.
 • Pensioen. Hierbij kunt u denken aan het pensioen voor de DGA (eigen beheer of verzekerd) en de ODV, de oudedagsvoorziening voor een IB-ondernemer maar ook het pensioen voor een werknemer.
 • Estate planning. Ik kan u helpen bij uw vragen over huwelijkse voorwaarden, testamenten en de afwikkeling van een nalatenschap.
 • Kapitaalverzekeringen. Ook de oude regimes van kapitaalverzekeringen, banksparen eigen woning en overlijdensrisicoverzekeringen behoren tot mijn aandachtsgebied.
 • Lijfrente. Dit omvat zowel de mogelijke lijfrente-aftrek, de mogelijkheden voor aanwending van opgebouwd lijfrentekapitaal, als de lijfrenteovereenkomst bij inbreng in een BV of overdracht van de onderneming aan een derde.
 • Ontslagvergoeding. Wat te doen met het stamrecht bij de BV, in een verzekering of in banksparen. Ik help u hier graag bij.

 

Wat is mijn achtergrond?

Na het afronden van de Pedagogische Academie (1983) ben ik bij een bank terechtgekomen. Ik zag veel afdelingen en heb er daar al voor gekozen opleidingen in 'de verzekeringshoek' te doen. Na jaren bij een assurantiekantoor en vervolgens een pensioenadvieskantoor te hebben gewerkt, maakte ik in 1998 de overstap naar de accountancy-ondersteuning. Vanaf dat moment heb ik mij gespecialiseerd in financiële planning, het pensioen in eigen beheer van de DGA en (collectieve) werknemerspensioenen. In de periode 2008 tot en met 2012 heb ik als planner en interne helpdesk op het kenniscentrum van een bank gewerkt (Van Lanschot) en sinds 2013 werk ik bij Auxilium. Inmiddels heb ik de opleidingen financieel echtscheidingsadviseur particulier en ondernemer afgerond en heb ik mij ook gericht op de begeleiding van echtscheidingen. Ik maak onderdeel uit van het Auxilium echtscheidingsteam.  Verder schrijf ik artikelen voor de Auxilium Actueel, de mailing die onze leden elke 2 weken ontvangen. En af en toe schrijf ik 'iets' voor de Accountancy Vanmorgen. Mijn vakartikelen worden gepubliceerd in het VP Bulletin. U vindt mijn publicaties en nieuwsitems hier.
 

Hoe werk ik? 

Net als al mijn collega's bij Auxilium bepaal ik in overleg met u waar uw behoefte ligt. Ik kan u influisteren, ondersteunen of het van u overnemen. Denkt u hierbij aan advies aan uw cliënt, met u sparren of een overeenkomst opstellen. U blijft de regisseur, het is immers uw cliënt waar het om draait! Het contact met de klant loopt via u (tenzij u anders aangeeft) en ook de facturatie naar de klant, verloopt via u.
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Mariëtte Elling FFP RFEA

Mag ik mij aan u voorstellen? Mariëtte Elling

financieel planner

m.elling@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • financiële planning
 • oudedagsvoorzieningen
 • pensioen in eigen beheer
 • echtscheiding
23-08-2017