NBA Webinar NOW verantwoording

NBA Webinar NOW verantwoording

Nog geen beschikking over het controle-protocol vanuit SZW voor controles van NOW-subsidies boven de € 125.000.
Pagina afdrukken
Tijdens het NBA webinar op 8 juli j.l. over de NOW-verantwoording blijkt dat er nog niet beschikt kan worden over het controle-protocol vanuit SZW voor controles van NOW-subsidies boven de € 125.000. Als gevolg hiervan zijn de bijbehorende standaarden van de NBA nog niet beschikbaar. De NBA realiseert zich goed dat zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid.

Tijdens het webinar, met ruim 1500 deelnemers, heeft minister Koolmees van SZW de accountants van de NBA toegesproken. “Uw rol is relevant bij bedragen boven de € 125.000, maar ook bij derden verklaringen is de rol van de accountant belangrijk”. Hij gaf ook aan dat ruim 140.000 werkgevers NOW hebben aangevraagd. Hiervan heeft 10%  een accountantsverklaring nodig (goed voor 70% van het budget). Hij eindigt met de woorden: Nederland rekent op u.

Peter Eimers meldde als voorzitter van de werkgroep die namens de NBA in overleg is met SZW, dat er sprake is van differentiatie van accountantsproducten bij de NOW-verklaring. Dit kan betekenen dat er - afhankelijk van de grootte van de subsidie - een controle-, een beoordelings- , of een samenstellingsverklaring wordt verstrekt. Maar ook een rapport van feitelijke bevindingen behoort tot de mogelijkheden.

Voor NOW 1 kan vanaf 7 oktober 2020 de verantwoording worden ingediend, hiervoor heeft u 24 weken de tijd. Wilt u meer weten over de verantwoording van de NOW? Vanaf eind augustus organiseren wij door heel Nederland de update Now and more (4 PE), in deze cursus staan we stil bij veel elementen van deze NOW-regeling. 

Meer weten?

John Weerdenburg AA

NBA Webinar NOW verantwoording

accountant

weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • ondernemerschap
  • toetsing
09-07-2020