NOW 1.0: accountantsproduct kan later worden ingediend

NOW 1.0: accountantsproduct kan later worden ingediend

Let op: uitstel (14 weken) geldt alleen als de vaststelling vóór 31 oktober aanstaande is aangevraagd en als er tijdens de aanvraag wordt aangegeven dat de verklaring nog volgt.
Pagina afdrukken
Omdat de druk bij accountantskantoren voor het indienen van een accountants- of derdenverklaring NOW 1.0 groot is, kunnen bedrijven tot 14 weken na de aanvraag tot vaststelling nog een accountantsproduct indienen. Dat uitstel geldt alleen als de vaststelling vóór 31 oktober aanstaande is aangevraagd en als er tijdens de aanvraag wordt aangegeven dat de verklaring nog volgt. Hoe werkt dit in de praktijk:
 
  • De aanvrager van de NOW dient de aanvraag tot vaststelling in
  • In de aanvraag vermeldt de aanvrager dat het accountantsproduct nog volgt (dit is een optie binnen de aanvraag)
  • Bij het aanklikken van de optie wordt de aanvraag afgebroken (check wel of deze daadwerkelijk is verzonden naar het UWV!)
  • Op het moment dat het accountantsproduct door de accountant verstrekt wordt, dient de klant opnieuw de aanvraag in, voorzien van dit accountantsproduct (in ieder geval binnen 14 weken)
  • Op het moment dat er een afwijking ontstaat tussen 1e aanvraag tot vaststelling en de 2e aanvraag (dus inclusief accountantsproduct), wordt aanbevolen om dit richting het UWV te melden. Wij gaan ervan uit dat het UWV automatisch uitgaat van de 2e, dus juiste aanvraag tot vaststelling, maar dit is voor ons nu nog niet geheel bekend.
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Jan Mooren AA

NOW 1.0: accountantsproduct kan later worden ingediend

accountant

j.mooren@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • accountancy
15-09-2021