Oekraïners (vluchtelingen) en een tewerkstellingsvergunning

Oekraïners (vluchtelingen) en een tewerkstellingsvergunning

Mag ik een Oekraïner te werk stellen? Antwoord: nee (nog) niet.
Pagina afdrukken
Alhoewel er in diverse media geschreven wordt dat de Oekraïners met open armen ontvangen worden op de werkvloer, is enige voorzichtigheid geboden. Alhoewel de Europese Unie de Oekraïners een speciale status geven waardoor zij 'mogen werken' en verblijven in Nederland voor in ieder geval drie jaar, is Nederland nog niet zover. Mag ik een Oekraïner te werk stellen? Antwoord: nee (nog) niet. De Rijksoverheid, de IND en het UWV (die laatste is verantwoordelijk voor de tewerkstellingsvergunning) zijn momenteel druk bezig om hun systemen aan te passen aan de 'speciale regelingen' voor de vluchtelingen uit de Oekraïne.
 

Welke stappen kunt u nu al nemen? 

Bent u als werkgever voornemens om Oekraïners in dienst te nemen dan kunt u nu al samen met de toekomstige werknemer stappen hiervoor voorbereiden. De eerste stap is om samen met de toekomstige werknemer het formulier RNI registratieformulier in te vullen en met dit formulier naar de gemeente te gaan. De toekomstige werknemer kan zich dan inschrijven in de basisregisterregistratie personen als ingezetene of als niet- ingezetene (bij verblijf korter dan 4 maanden). Voorwaarde is dat de toekomstige werknemer wel Engels of Duits kan spreken aan het loket. Anders is een tolk noodzakelijk. Door deze inschrijving kunnen zij een BSN verkrijgen. Een BSN heeft u als werkgever nodig voor de loonadministratie en de aangifte loonheffingen van de Belastingdienst.
 

Geldig ID?

Let op: Mocht de Oekraïner niet in het bezit zijn van een (geldig) identiteitsbewijs, neem dan eerst contact op met de gemeente en/of de IND. U heeft als werkgever een kopie van een geldig ID bewijs nodig voor uw loonadministratie.
 
Op de diverse sites van het UWV, IND en de Rijksoverheid komt binnenkort meer informatie op het moment dat de Oekraïners vrij zijn om in dienst te treden bij een werkgever. Houd deze sites daarom goed in de gaten. 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Ilon Hemmelder

Oekraïners (vluchtelingen) en een tewerkstellingsvergunning

personeelsadviseur | verzuimmanager

i.hemmelder@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • arbeidsrecht
  • sociaal zekerheidsrecht
  • arbeidsomstandigheden
  • verzuimmanagement
  • cao recht
  • personeelsmanagement
10-03-2022