Onze corona-maatregelen bij fysieke trainingen

Onze corona-maatregelen bij fysieke trainingen

U bent van harte welkom!
Pagina afdrukken

Aangepast protocol sinds 13 november 2021 

Momenteel gelden er aangepaste regels, waarbij de 1,5 -meter maatregel weer is ingevoerd. Ook de mondkapjesplicht geldt weer op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen, waar geen coronatoegangsbewijzen verplicht zijn. Wij (Auxilium opleidingslocatie Leusden) zijn zo'n locatie en vragen u daarom bij het verplaatsen in de openbare ruimten een mondkapje te dragen. Als u zit, mag het mondkapje af. Vooralsnog controleren wij niet op een coronatoegangsbewijs. Wij volgen hierin de regels van de Rijksoverheid.

Coronatoegangsbewijs en ID horeca

Wij organiseren veel cursussen bij horecagelegenheden zoals Van der Valk. Bij deze horecagelegenheden wordt u gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs, wij hebben daar geen invloed op. Een coronabewijs is verplicht voor alle bezoekers (vanaf 13 jaar) van een eet- en drinkgelegenheid zowel binnen, als buiten op het terras, behalve bij afhalen. Uitzonderingen in de horeca; bij verblijf in hotels heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig, maar u heeft wel een coronatoegangsbewijs nodig als u in de horeca of zakelijke vergaderzalen verblijft waar een consumptie wordt geserveerd (eten en/of drinken). Dit is het geval bij onze cursussen. Er geldt in de horeca geen mondkapjesplicht.  

Sinds 13 november 2021 is er een aanvullende regel binnen de horeca bijgekomen: Alle (zakelijke) evenementen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Een vaste zitplaats voor bezoekers is verplicht. Na 18.00 uur moet het (zakelijke) evenement beëindigd zijn en is het alleen nog mogelijk om bij de horecagelegenheid een maaltijd te gebruiken tot maximaal 20.00 uur.

Bekijk hier het overzicht van de coronaregels van de Rijksoverheid dd. 2 november 2021.

Tip: Volgt u een cursus neem dan een mondkapje, coronatoegangsbewijs en ID mee, dan zit u altijd goed. Het zijn lastige tijden, laten we vooral begrip en respect hebben voor elkaar.

NB Naast onze fysieke cursussen blijven wij ook webinars verzorgen via MS Teams. 

Let op: ons protocol is vastgesteld op basis van de regelgeving zoals deze nu bekend is. Zodra hierop wijzigingen komen, passen wij uiteraard ook ons beleid aan.

==========================================================================================================================================================================

Ons algemene corona-protocol 

Wij organiseren trainingen conform de corona-richtlijnen vanuit de Rijksoverheid. U bent van harte welkom bij ons in Leusden (zie aangepast protocol dd. 6 november 2021 hierboven) of op een andere opleidingslocatie en we komen ook bij u op kantoor.  Het kan zijn dat u een coronatoegangsbewijs nodig heeft. ​

Hoe zit het met uw eigen verantwoordelijkheid en annuleren van deelname aan een cursus bij klachten?

De richtlijn van het RIVM blijft: “Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (38 graden)? Blijf thuis. Ziek uit.” U kunt bij twijfel voor cursusdeelname een corona(zelf)test doen. Indien u wilt annuleren op basis van mogelijke coronaklachten dan kan dat, u kunt via ons cursussecretariaat (033 4337217) omboeken naar een andere cursus op een later moment. Uiteraard informeert u ons hierover voor de cursus via ons secretariaat, anders kunnen wij geen oplossing bieden. Zij kijken samen met u naar een passende oplossing. Kunt u de cursus op een andere dag volgen of is er een andere cursus waar u aan deel wilt nemen? Lukt dit allemaal niet, dan crediteren wij uw factuur. 

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, laat het ons dan vooral weten. Lees hieronder over de mogelijkheden en de maatregelen die wij getroffen hebben op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid. 


Lees hier enkele eerder gestelde vragen over corona en cursussen 
 

Locatie Auxilium Adviesgroep Leusden

​U heeft bij ons vooralsnog geen coronatoegangsbewijs nodig om een cursus te kunnen volgen. Zie de regels bovenaan deze pagina.
 

Openbare ruimte

Wij maken gebruik van een verzamelpand en hebben dus geen invloed op en zeggenschap over de openbare ruimten, zoals de entree, trappenhuis en lift.  Wij adviseren u de lift indien mogelijk niet of met maximaal 1 persoon te gebruiken.


Toiletten

De openbare toiletten bevinden zich in de openbare ruimte op onze verdieping. Wij vragen u extra hygiëne in acht te nemen en gebruik te maken van de mogelijkheid om uw handen te wassen en de papieren handdoekjes te gebruiken.  Indien de toiletten bezet zijn, dan verzoeken wij u buiten de toiletruimte te wachten.
 

Maatregelen bij Auxilium Adviesgroep

De ingang op de eerste verdieping is direct toegankelijk, u hoeft dus niet aan te bellen: de deur staat open. Na binnenkomst kunt u als u dat wilt, direct rechts uw handen desinfecteren bij de handgel dispenser.  Wij vragen aan een ieder, die bij ons te gast is, om eigen verantwoordelijkheid te nemen. En hopen dat iedere gast zich aan de gestelde maatregelen wil houden zoals; vaker handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes en geen handen te schudden.
Mondkapje: Vanaf 6 november 2021 is daar het dragen van een mondkapje bijgekomen, wij vragen u bij het verplaatsen in de openbare ruimten een mondkapje te dragen. Als u zit mag het mondkapje af.  Daar houden wij ons ook aan.
 

Koffie/ thee en water

U kunt gebruik maken van de koffie/thee-machines. Raak alleen het servies aan dat u nodig heeft. Houdt uw beker bij u. Bij de pantry liggen desgewenst desinfecterende doekjes. In de cursusruimte heeft u een eigen tafel met een eigen fles water en glas.  

Lunch

De lunch kan gewoon in de ontvangst/lunchruimte gebruikt worden. U mag uiteraard ook een broodje mee naar buiten nemen als u dat prettig vindt.  


Cursusruimten

In onze grote cursuszaal (2, einde gang) is een schoolopstelling met 1,5 meter afstand. De tafels  zijn los per persoon opgesteld. De zaal kan optimaal geventileerd worden. Onze automatische luchtcirculatie is 100% buitenlucht invoer. De meeste cursussen worden in zaal 2 georganiseerd.  Er is plaats voor circa 24 deelnemers. 

In de workshopruimte (zaal 1, begin gang links) is plaats voor circa 9 deelnemers per cursus, naast de grote vierkante tafel zijn er ook losse tafels. De zaal kan optimaal geventileerd worden. Onze automatische luchtcirculatie is 100% buitenlucht invoer.

Zie hieronder de foto's van de cursusruimten. U ontvangt van ons een pen en schrijfblok, neemt u deze na afloop van de cursus vooral mee. 

          Zaal 2

       Zaal 1 


Externe cursuslocaties zoals Van der Valk 

Al onze externe cursuslocaties volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Wij organiseren veel cursussen bij de Van der Valk locaties. Zij ontvangen richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland op basis van de regels van de Rijksoverheid. Van der Valk is een horecagelegenheid en heeft ons laten weten dat onze  gasten gecontroleerd worden op een coronatoegangsbewijs. In het kader van de privacy valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet in het bezit hebben van een coronatoegangsbewijs of de controle hierop. Het is een maatregel van de overheid. Onze docent is hiervoor niet uw aanspreekpunt. Vragen en opmerkingen over de cursuslocatie kunt u kwijt bij de medewerkers van de horecagelegenheid. Er geldt in de horeca geen mondkapjesplicht, maar wij weten dat sommige Van der Valks hier ook om vragen bij verplaatsing in de ruimte.  

Coronatoegangsbewijs

U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen is gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.
 

Incompany trainingen op uw kantoor of bij een externe locatie

Wij komen graag naar u toe!

Heeft u elders een zaal gereserveerd? Informeer of uw gezelschap mogelijk een coronatoegangsbewijs en ID moet laten zien. U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Sinds 13 november 2021 is er een aanvullende regel binnen de horeca bijgekomen: Alle (zakelijke) evenementen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Een vaste zitplaats voor bezoekers is verplicht. Na 18.00 uur moet het (zakelijke) evenement beëindigd zijn en is het alleen nog mogelijk om bij de horecagelegenheid een maaltijd te gebruiken tot maximaal 20.00 uur.

Is de training bij u op kantoor? De ruimte bij u op kantoor dient goed geventileerd te worden en wij adviseren u de mondkapjesmaatregel op te volgen. De veiligheid voor u en onze docenten staat voorop.

Voor ieders veiligheid: bekijk ook de meest recente regels op de website van de Rijksoverheid.

Klik hier voor ons cursusaanbod. 

 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Sigrid Hoekzema

Onze corona-maatregelen bij fysieke trainingen

medewerker marketing, communicatie en verkoop

communicatie@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • marketing & communicatie

Véronique Marquenie

Onze corona-maatregelen bij fysieke trainingen

medewerker marketing, communicatie en verkoop

communicatie@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • marketing & communicatie

Sanne van der Poel

Onze corona-maatregelen bij fysieke trainingen

medewerker marketing, communicatie en verkoop

communicatie@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
20-04-2021