STAP-budget: 1 november nieuwe ronde, nieuwe kansen

STAP-budget: 1 november nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ook op 1 september was het STAP-subsidiepotje binnen 2 uur leeg!
Pagina afdrukken

Op 1 september 10.00 uur opende het STAP-subsidieloket weer de digitale deuren, 2 uur later was het subsidiepotje helaas al leeg. Volgens het UWV deden ruim 44.000 mensen een subsidie-aanvraag. Auxilium Adviesgroep heeft verschillende opleidingen binnen het STAP-budget.

Van de 57 aanmeldingen voor STAP-aanmeldingsbewijs (tranche 1 juli en 1 september) die wij ontvingen, is er aan 42 personen subsidie toegekend. Een mooie score!  Het loont dus om op 1 november om 10.00 uur, met Digi-ID in te loggen bij het STAP-loket. De voorbereidende werkzaamheden, inschrijven via onze website, kunnen nu al. U heeft het STAP-aanmeldbewijs dat u na inschrijving via onze website ontvangt, namelijk nodig om op 1 november in te kunnen schrijven op het UWV-portaal. 

Let op: Is uw aanvraag afgewezen en wilt u op 1 november weer een poging doen? Lees hieronder eerst de voorwaarden.
Let op: Elke cursus en startdatum heeft een ander STAP-aanmeldingsbewijs. 
 

Welke opleidingen bieden wij aan met STAP-subsidie?


1. Twee vierdaagse opleidingstrajecten voor de assistent accountant 
STAP Praktijkopleiding Gevorderd assistent accountant: accountancy  en STAP Praktijkopleiding Gevorderd assistent accountant: fiscaal. Met het volledige STAP-budget van 1000 euro kunt u één opleidingstraject van 4 dagen volgen; accountancy of fiscaal.

2. Tweedaagse opleiding relatiebeheer
Interactieve tweedaagse opleiding relatiebeheer. Met het volledige STAP-budget van 1000 euro kunt u de twee dagen volgen. 

3. Excel voor Financials (incl. dashboarding) 
Excel voor Financials (incl. dashboarding) alleen voor STAP-opleidingsbudget. U kunt deze 1 daagse cursus volgen met een gedeelte van de STAP-subsidie en houdt budget over. 
 

Wilt u inschrijven voor het STAP-cursusaanbod van Auxilium?

 1. U meldt zich aan via de  STAP-cursuspagina's van Auxilium. Vermeld bij de opmerkingen uw volledige naam, privéadres, postcode, woonplaats en geboortedatum.
 2. U ontvangt direct na inschrijving op onze website automatisch een inschrijfbewijs.
  Let op: uw STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan.
  De STAP-opleiding moet uiterlijk 3 maanden starten na het aanvraagtijdvak. Voor het aanvraagtijdvak november tot en met december is dat dat de opleiding uiterlijk in maart 2023 moet starten.
 3. ​Daarna ontvangt u van ons een STAP-aanmeldbewijs dat u nodig heeft bij uw aanmelding op het STAP-portaal. Het inschrijven voor het STAP-budget biedt geen garantie op toekenning van de subsidie.
 4. Log op 1 november 2022 met uw DigiD in op het STAP-portaal van het UWV, selecteer in het scholingsregister de opleiding waarvoor u het STAP-budget wilt aanvragen. (Tip: zorg dat u vóór 10.00 uur al op 'Aanvragen STAP-budget' hebt geklikt. Tip: Gebruik voor uw STAP-aanvraag een laptop of desktop. Dit omdat u ook een bestand moet uploaden en dat is lastig met een telefoon.)
 5. Upload uw STAP-aanmeldbewijs: dat is het bewijs van inschrijving dat u via ons heeft ontvangen. Uw aanvraag is nu ingediend.
 6. ​U krijgt vrijwel meteen een terugkoppeling van het UWV of uw aanvraag in behandeling wordt genomen of is afgewezen. Wilt u ons hierover per mail informeren? 
 7. Binnen maximaal 1 maand ontvangt u van het UWV een definitief bericht of uw aanvraag is goedgekeurd. Bij goedkeuring ontvangt ook Auxilium een bericht van het UWV.
 8. ​Wij sturen u na goedkeuring door UWV een bevestiging deelname met alle gegevens en u kunt starten met de gekozen opleiding!
Let op: uw inschrijving is pas definitief als wij de goedkeuring van het UWV hebben ontvangen. Bekijk hier de leaflet over het STAP-budget. 
 

​Afgewezen voor STAP-budget?

Is uw STAP-aanvraag niet goedgekeurd door het UWV, dan kunt u uw deelname annuleren of alsnog deelnemen tegen eigen betaling of betaling via de werkgever.
Laat het ons direct weten,  anders komt uw voorlopige inschrijving te vervallen en reserveren wij geen cursusplaats meer voor u. 


Geen subsidie gekregen of staat u nog niet ingeschreven?

1 november 2022 10.00 uur opent het STAP-loket weer. U moet voor die tijd al wel inschrijven via onze website. Wacht niet te lang want er zijn een beperkt aantal cursusplaatsen. Wordt uw STAP-aanvraag niet goedgekeurd door het UWV, dan kunt u uw deelname annuleren of alsnog deelnemen tegen eigen betaling of betaling via de werkgever. Neem hierover contact met ons op als uw subsidieaanvraag niet is toegewezen. Anders houden wij onnodig een plaats bezet. 


Wat is STAP-Budget?

De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. In Nederland kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 2022 jaarlijks een STAP-budget van maximaal €1000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Dit gebeurt in 6 tijdvakken van 2 maanden, verdeeld over een kalenderjaar. Let op: uw STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan.  
 

Wie komt in aanmerking voor STAP-budget?

U werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk. En u heeft nog niet eerder een STAP-budget ontvangen in 2022. 
 

Wat gebeurt er als je de scholing niet kan volgen of niet kan afronden?

Als u de scholing niet kan starten of kan afronden*, dan bestaat er geen recht op subsidie. U dient dit zo snel mogelijk aan UWV en de opleider door te geven. Indien de subsidie vervalt, heeft de opleider het recht u een factuur te sturen voor de gevolgde cursusdagen(en).

*) De scholing is afgerond als u de opleiding hebt voltooid met:

 • een diploma of certificaat
 • of een aanwezigheids- of deelnemingspercentage van ten minste 80%.
   

Vragen?

Bekijk de veel gestelde vragen op de website van het UWV. Vragen over het STAP-budget kunt u alleen bij het UWV stellen. Auxilium is opleider voor het STAP-budget, wij kunnen u helaas niet helpen bij de STAP-aanmeldingsprocedure.  

Bekijk alle blogs

Meer weten?

Sigrid Hoekzema

STAP-budget: 1 november nieuwe ronde, nieuwe kansen

medewerker marketing, communicatie en verkoop

communicatie@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • marketing & communicatie

Hilda Burgstede

STAP-budget: 1 november nieuwe ronde, nieuwe kansen

officemanager

h.burgstede@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • klantenservice
 • financiële dienstverlening
06-09-2022
Wij geloven dat ook uw assistenten een opleidingsplan verdienen en dat dit meerwaarde oplevert voor uw accountantskantoor.
Meer weten over ons opleidingstraject voor assistent accountants?
Lees meer