Hoe werkt de terugmeldplicht voor accountants bij een UBO?

Hoe werkt de terugmeldplicht voor accountants bij een UBO?

Geldt er een geheimhoudingsplicht?
Pagina afdrukken

Helpdeskvraag

Ik heb zojuist bij de KVK een terugmelding gedaan van een onjuiste UBO-registratie. In deze casus had klant een verkeerd percentage belang vermeld bij de UBO registratie. Een begrijpelijke (en waarschijnlijk nog veel vaker voorkomende) fout. Mag ik hier nu ook mijn klant over informeren, dan wel op wijzen/adviseren dit ook alsnog zelf door te geven/wijzigen bij de KVK?
 

Ons advies

 Bij de terugmeldplicht voor accountants, dient u een fout eerst met de klant te bespreken en de klant te attenderen op de fout. Hier geldt geen geheimhoudingsplicht! De klant moet dan de juiste informatie bij de Kamer van Koophandel registreren. Als de klant dit niet doet (binnen een formele termijn van 1 week) moet de accountant zijn terugmeldplicht gebruiken. Hierbij informeert de accountant de fout in de registratie bij de Kamer van Koophandel.

Meer weten over UBO en cliëntenonderzoek? Volg het videocollege voor de Beginnend assistent accountant: WWFT en Cliëntenonderzoek. Bekijk hier de informatie. 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

John Weerdenburg AA

Hoe werkt de terugmeldplicht voor accountants bij een UBO?

accountant

j.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • toetsing
  • ondernemerschap
08-06-2022
Wij geloven dat ook uw assistenten een opleidingsplan verdienen en dat dit meerwaarde oplevert voor uw accountantskantoor.
Meer weten over ons opleidingstraject voor assistent accountants?
Lees meer