Update uitstel accountantsproduct NOW 1

Update uitstel accountantsproduct NOW 1

Goed nieuws!
Pagina afdrukken
UPDATE 31 januari 2022: Inmiddels heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin definitief wordt besloten om de inleverdatum van verklaringen op te schuiven naar 20 april 2022. Lees hier de Kamerbrief (zie bladzijde 4). 


Op 5 januari 2022 hebben wij u geïnformeerd dat het UWV extra uitstel verleent voor het indienen van het accountantsproduct in verband met de drukte bij accountantskantoren. Het uitstel is opgeschoven naar 17 april 2022.

Inmiddels hebben wij de eerste cliëntbevestiging van het UWV over dit uitstel gezien. Het uitstel is uiteindelijk zelfs nog een paar dagen opgeschoven, namelijk uiterlijk 20 april 2022. 

Nog steeds bestaat er onduidelijkheid over dit uitstel, omdat het niet direct voor iedere cliënt zou gelden. Namelijk:
  • Cliënten die tussen 31 oktober 2021 en 9 januari 2022 de definitieve berekening zonder accountantsproduct hebben ingediend, hebben automatisch uitstel voor aanlevering van het accountantsproduct tot 20 april 2022;
  • Cliënten die vóór 1 november 2021 de definitieve berekening zonder accountantsproduct hebben ingediend, kunnen op verzoek (telefonisch) uitstel krijgen voor aanlevering accountantsproduct tot 20 april 2022.
     

Onduidelijkheid

Omdat de regels over het extra uitstel van de NOW 1 nergens op de website van het UWV zijn vermeld, hebben wij nogmaals met het UWV gebeld over deze onduidelijke wijze van communiceren. Ook het UWV krijgt veel vragen en de terugkoppeling is daardoor vertraagd, daarom is er bij het UWV intern overleg geweest.

Goed nieuws

Vandaag is door het UWV besloten dat er morgen (27 januari 2022) een brief wordt gestuurd aan alle cliënten waarvoor het uitstel van het accountantsproduct geldt. In deze brief wordt vermeld dat voor alle cliënten automatisch uitstel verleend gaat worden, dus ook voor cliënten die vóór 1 november 2021 de definitieve berekening zonder accountantsproduct hebben ingediend. Er hoeft dus geen telefonisch uitstel meer aangevraagd te worden.

Ons advies is daarom even deze brief af te wachten voordat u verdere actie onderneemt.  

 
Bekijk alle blogs

Meer weten?

Jan Mooren AA

Update uitstel accountantsproduct NOW 1

accountant

j.mooren@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • accountancy
26-01-2022
Volg ook in 2022 onze updates met actualiteiten voor accountancy, fiscaliteit en financieren.
Bekijk de data en locaties: ook bij u in de buurt!
Lees meer