Webinar Aangifte inkomstenbelasting 2021

Voor iedereen die aangiften opstelt of controleert voor de IB-ondernemer en de particulier Alleen als webinar

 • NBA: 3
 • RB Fiscaal: 3
 • Adviesrol, Fiscaal, Standaard werkzh
 • Voor degenen die aangiften inkomstenbelasting opstellen en/of concept-aangiften beoordelen.
 • 09.00 - 12.30 uurna elk uur een korte pauze
 • Vanaf € 210

Aan de hand van een casus loopt een van onze fiscalisten Mariëtte Rodenburg of Daniël van der Veen een aangifte inkomstenbelasting met u door. Hierbij wordt voor de ondernemer vooral aandacht besteed aan de diverse aftrekbeperkingen en de verwerking van een herinvesteringsreserve. In de casus komt een overlijden aan de orde. De verwerking hiervan in de aangifte in box 1, 2 en 3 én de gevolgen voor de Toeslagen komen aan bod. Uiteraard behandelen we ook de algemene wijzigingen voor 2021.   

Prijzen

Auxilium leden: € 210   Niet-leden: € 260

Incompany

Deze cursus wordt ook tegen een voordelige incompany prijs aangeboden. Er kan meer aandacht worden gegeven aan de knelpunten die vooral op uw kantoor spelen. Er is geen basisniveau vereist.  Incompanyprijs: € 1050*  voor leden van Auxilium | € 1250* voor niet leden

* Gezien de aantrekkelijke prijsstelling is deze incompany mogelijkheid alleen beschikbaar voor medewerkers van hetzelfde kantoor. De prijs is voor een groep van 8 deelnemers. Indien u wilt dat wij deze incompany workshop voor meer dan 8 deelnemers verzorgen, bedraagt de prijs per extra deelnemer € 50 (leden)/  € 70 (niet-leden).
Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 16 personen.

De cursus kan ook fysiek bij u op kantoor worden verzorgd, er komen dan reiskosten bij van de doent (€ 0,30 per km) en reistijd. Reistijd tot 100 km (van Leusden naar uw kantoor en v.v.) wordt niet gerekend. Boven de 100 km (van Leusden naar uw kantoor en v.v.) rekenen wij € 0,70 per km. Wij plannen deze incompany in overleg in tussen 09.00 en 18.00 uur.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus bent u in staat om de fiscale gevolgen voor de IB-ondernemer te verwerken in de aangifte. Daarnaast bent u in staat de diverse fiscale gevolgen van een overlijden op de juiste plaats in de aangifte te verwerken.
- Minder

Programma

Aan de hand van een casus lopen we een aangifte inkomstenbelasting door. Hierbij wordt voor de ondernemer vooral aandacht besteed aan de diverse aftrekbeperkingen en de verwerking van een herinvesteringsreserve. In de casus komt een overlijden aan de orde. De verwerking hiervan in de aangifte in box 1, 2 en 3 én de gevolgen voor de Toeslagen komen aan bod. Uiteraard behandelen we ook de algemene wijzigingen voor 2021.  

De cursus is bestemd voor zowel degenen die aangiften inkomstenbelasting opstellen als degenen die concept-aangiften beoordelen. Enige praktijkervaring is vereist.

Hoofdonderwerpen 
 • Wat is nieuw in 2021? 
 • Overlijden van een ondernemer  
Subonderwerpen 
 • Stakingswinst 
 • Doorschuiving onderneming 
 • Aftrekbeperkingen 
 • Verwerking HIR 
 • Gevolgen overlijden voor de eigen woning
 • Box 2 en overlijden 
 • Box 3:  Actualiteit binnen de huidige vormgeving van box 3; Defiscalisering; Onverdeelde boedel in box 3; Box 3 en Wlz-bijdrage; Effect toedelen box 3 in jaar overlijden 
 • Zorgkosten 
 • Toeslagen   
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Webinar Aangifte inkomstenbelasting 2021

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Rendement/Fiscaal up to Date/Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen die wij in samenwerking met deze partij organiseren. U treft deze informatie aan op de cursuspagina.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen