Webinar inkomensverklaringen voor accountants

Wat is mijn inkomen, hoe veel kan ik lenen, hoe gaan we om met overwinst, wat doen we met de prognoses etc.?

 • NBA: 1
 • RB Fiscaal: 1
 • Financieren
 • Voor (assistent) accountants
 • een uurMaximaal 16 deelnemers per webinar​
 • Vanaf € 50
 • Data en locaties

  Datum

  Plaats & Locatie

  05-11-2020

  Uw eigen werkplek, vanaf 10.30 uur

Tijdens dit webinar krijgt u inzage in het financieringsproces en geeft u de kennis om de verwachtingen te managen van de ondernemer met betrekking tot de hoogte van het inkomen en de wijze waarop financiers naar de financieringsvraag kijken zodat u uw klant hierin beter kunt begeleiden. 

Dit webinar wordt gegeven in samenwerking met Patrick Verdoold. Hij is actief in het opstellen en formeel beoordelen van inkomensverklaringen en neemt ons mee in deze veranderende wereld. 

Wij maken gebruik van Microsoft Teams. Voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de nodige gegevens en een uitnodiging met een link om deel te nemen. Bekijk hier de FAQ op onze website. 

Heeft u nog vragen, wij helpen u graag! Mail aan educatie@auxiliumadviesgroep.nl of bel via 033 433 7217. + Meer

Ook ondernemers kopen huizen, sluiten hun hypotheek over en/of verbouwen hun woningen en willen dit laten financieren. Onderzoek laat zien dat ondernemers vaak bij hun accountant aankloppen voor advies over deze financiering. Dit in verband met de aankoop van een nieuwe woning, maar ook met betrekking tot een eventuele scheiding. Onze ervaring leert dat het bepalen van het inkomen van een ondernemer in de praktijk vaak levendige discussies met financiers kan opleveren. Helaas volstaat alleen een salarisstrook niet!

- Minder

Docent(en)

Remco van den Akker

Remco van den Akkeradviseur | docent

financieringsspecialist, met als expertise:

 • financieren
 • bijzonder beheer
 • management informatie systemen
 • bedrijfsovername

"Ik heb bijna 20 ervaring binnen de bancaire sector. Ik hield mij vooral bezig met het adviseren van MKB-ondernemingen en het begeleiden van financieringstrajecten. Daarnaast heb ik veel ervaring met ondernemers in financieel zwaar weer: Bijzonder Beheer. Ik ben daarbij altijd op zoek gegaan naar gezamenlijke oplossingen om het bedrijf weer gezond te maken. Samen met de accountant en de klant werken naar het beste resultaat. Dit waren soms intensieve trajecten maar met persoonlijke betrokkenheid en energie kwamen we tot mooie en positieve uitkomsten." 
 
Remco is sinds 1 januari 2020 als coach en financieringsspecialist betrokken bij de Auxilium Financieringsdesk. Naast begeleiding van trajecten en sparren met accountants en ondernemers kan Remco adviseren op het gebied van bijzonder beheer, bedrijfsovername en management informatie systemen.
 

akker@auxiliumadviesgroep.nl
Patrick Verdoold

Patrick Verdooldtrainer

ondernemerscoach en specialist inkomensverklaringen, met als expertise:

 • financieren
 • ondernemerscoach

Patrick is als ondernemerscoach verbonden aan Auxilium. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van ondernemers en dan met name ondernemers die hun verdienmodel willen verbeteren. Dit komt vaak voor in combinatie met een financieringsbehoefte. Daarnaast weet hij precies hoe een inkomensverklaring opgesteld wordt en helpt hij hiermee ondernemers en accountants verder met de financieringsbehoefte van de ondernemer in privé. 

"Altijd kijken naar mogelijkheden, daar krijg ik energie van. Samen met een ondernemer kijken naar zijn bedrijf. Welke visie heeft de ondernemer, hoe is de onderneming georganiseerd en hoe wordt het geld verdiend?"
 

Prijzen

Auxilium leden: € 50   Niet-leden: € 75

​Incompany

Wilt u dit webinar exclusief met uw eigen team volgen? Leden van Auxilium betalen € 400 excl. btw voor maximaal 16 medewerkers. Niet leden betalen € 600 excl. btw voor maximaal 16 medewerkers. 

Wilt u een webinar plannen? Neem contact op met onze afdeling communicatie. Zij nemen dan contact met u op om een datum en tijdstip af te stemmen. U kunt het ook aangeven op het inschrijfformulier bij soort cursus, kies voor incompany in plaats van webinar.

Programma

De tijd dat de ondernemer alle financieringen onderbrachten bij een huisbankier, is voorbij. De relatie met de bank is anders en er zijn meer partijen in de markt dan tien jaar geleden die ondernemers willen financieren. Die kennen de ondernemer en zijn bedrijf niet en moeten toch een inkomen hebben voor de toetsing van de financiering. Uw kennis speelt een belagrijke rol om het inkomen goed te bepalen. Ook is het bepalen van het inkomen bij een scheiding een belangrijk onderdeel in dit traject. Kan de ondernemer blijven wonen en wie blijft er aansprakelijk voor de financiering? 

Kortom, belangrijke zaken voor uw klant en de ondernemer. Het is van belang om hem bij deze stappen in zijn leven goed te begeleiden. 
 
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Nieuw in ons aanbod

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Webinar inkomensverklaringen voor accountants

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen