Marco Kastelein komt naar u toe in februari!

Marco Kastelein komt naar u toe in februari!

Onze financieringsdeskundige gaat weer het land in
Pagina afdrukken
Sinds 2015 geeft Marco Kastelein invulling aan de financieringsdesk van Auxilium. In het begin combineerde hij dit met werkzaamheden voor zijn accountantskantoor. Steeds vaker realiseerde hij zich dat financieren een echt vak is geworden en heeft zich daar de afgelopen jaren in verdiept. Inmiddels kan hij zich financieringsspecialist noemen en gaat het zelf zo ver dat hij bedrijfsfinanciering als een passie ziet en zijn focus voor de volle 100% op dit vakgebied ligt. Sinds begin 2018 is Marco volledig beschikbaar voor Auxilium en haar leden en is de financieringsdesk uitgebreid met Marc Weerdenburg.
Het team verzorgt cursussen op het gebied van financieren, maar de meeste voldoening halen zij uit het ondersteunen van klanten om hun dromen en ambities te realiseren. Een goed plan is financierbaar mits we de weg weten binnen het nieuwe financieringslandschap. De accountant kan de klant ondersteunen in de zoektocht naar een passende financiering. Hier liggen kansen.
 

(Kosteloos) financieringsspreekuur

Benieuwd naar wat Marco voor u kan betekenen? Op woensdag 6 februari 2019 heeft Marco zijn agenda gereserveerd voor onze leden uit het zuiden van het land in de vorm van een (kosteloos) financieringsspreekuur en op donderdag 14 februari 2019 voor onze leden uit het westen van het land.  Voor de leden uit het midden en oosten van het land heeft hij dinsdag 19 februari 2019 gereserveerd. Op woensdag 27 februari 2019 is Marco in het noorden van het land te vinden. Op deze datums bent u van harte welkom. Let op, u dient vooraf een afspraak te maken. Meer weten of een afspraak inplannen met Marco? Neem vrijblijvend contact met hem op. Marco is bereikbaar via het algemene nummer van Auxilium of per mail. 
 
Als specialist kan Marco mooie oplossingen bieden. Hij kan voor het volgende worden ingeschakeld:
 • Beoordelen offertes op rente en voorwaarden zoals zekerheden
 • Inzetten van zijn netwerk: welke financier past bij deze aanvraag?
 • Beoordelen financierbaarheid plannen: welke alternatieve financiers zijn geschikt? Welke bank is in de markt voor dit plan?
 • Begeleiden bijzonder beheer situaties als de ondernemer in zwaar weer dreigt te komen: hoe behoudt de ondernemer de regie over zijn bedrijf?
 • Fungeren als klankbord van de accountant bij groeifinancieringen: hoe financiers stapelen?
 • Opzetten bankenronde om de optimale financieringen te kunnen verkrijgen
 • Workshops geven intern voor medewerkers om hen alert te maken op mogelijkheden
 • Klantseminars organiseren: kennis delen met klanten en prospects van de kantoren
 • Beoordelen en opzetten bedrijfsplannen en prognoses voor klanten samen met de accountant

"Samen met de klant tot de beste oplossing komen, waarbij ik vaker als financieringsregisseur optreed. Het is geweldig leuk werk en het wordt nog leuker als we mooie resultaten halen zoals: fors lagere rentes en betere voorwaarden voor de klant, een nee van een financier ombuigen tot een ja, inzetten van alternatieve financiering welke nog niet bekend was bij klant en accountant en ondernemingen behoeden voor faillissement door krediet te behouden. Zaken die er toe doen en waarmee we samen toegevoegde waarde kunnen leveren voor de ondernemer", aldus Marco Kastelein. Aan enthousiasme, ervaring en kennis van zaken geen gebrek.
 

Succesverhalen

Er zijn al verschillende leden die samenwerken met Marco. Eén van onze leden, Peter Wijngaards AA van Camelot Accountancy, heeft zijn ervaring  met ons gedeeld. 

Peter Wijngaards: "Als professional is het belangrijk dat je je eigen kwaliteiten erkent en gebruikt, maar dat betekent ook dat je je beperkingen moet kennen. De veranderende markt en versnippering van kredietverstrekking is niet mijn expertise en inmiddels een vak apart. Naar mijn mening niet meer iets dat je er zomaar even bijdoet als mkb-accountant. Ik ben dan ook blij dat Auxilium Adviesgroep in de persoon van Marco Kastelein deze kennis in huis heeft. Hij heeft een ruime ervaring op dit gebied en kent de juiste ingangen. Hij heeft voor mij een aantal financieringsaanvragen opgepakt en tot op heden allemaal met succes afgerond.

Als ik een klant heb met een financieringsbehoefte dan vertel ik de klant dat ik hiervoor samenwerk met een financieringsdeskundige. Ik doe het voortraject voor de klant door de relevante informatie telefonisch en per mail met Marco te delen en door te nemen, waaronder de jaar- en tussentijdse cijfers, prognoses, de financieringsbehoefte en een eventueel een ondernemersplan. Op basis hiervan doet Marco een quick scan om objectief te beoordelen hoe de kansen voor deze klant zijn. Als dit positief uitpakt dan koppel ik dit terug aan de klant en gaan we het traject samen met Marco in. De ervaringen van zowel mijn klanten als van mijzelf over deze samenwerking zijn bijzonder positief, niet alleen door de resultaten maar ook door Marco als persoon. Hij heeft kennis van zaken, maar daarnaast ook een prettige manier van communiceren.  Iedere collega-accountant die een financieringsvraag van een klant krijgt en zelf niet over voldoende kennis beschikt over de financieringsmarkt, kan ik van harte aanraden om dit in de capabele handen van Marco neer te leggen."

Meer weten?

Marco Kastelein

Marco Kastelein komt naar u toe in februari!

bedrijfsadviseur

kastelein@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • financieren

Marc Weerdenburg

Marco Kastelein komt naar u toe in februari!

bedrijfsadviseur

marc.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • bedrijfsfinanciering
 • strategisch management
 • verander management
08-01-2019
Sluit aan en profiteer van de vele voordelen.

Sluit aan en profiteer van de vele voordelen.