Ms Teams livestream en webinar: FAQ

Ms Teams livestream en webinar: FAQ

Wij helpen u graag optimaal gebruik te maken van onze webinars en livestream bij cursussen.
Pagina afdrukken

Hoe kan ik een Auxilium webinar of livestream volgen met Microsoft Teams?

U schrijft in via onze website voor een van onze webinars of een cursus met livestream optie. U ontvangt een e-mail met instructies en een handleiding voor Microsoft Teams. In de mail klikt u op de link 'deelnemen' om in het webinar of de livestream te komen.

MS Teams opent niet

Maak bij voorkeur geen gebruik van uw werk laptop/tablet, dit in verband met de bedrijfsnetwerk, terminal server of VPN verbinding. Vaak komt het programma niet door de beveiliging heen. Maakt u toch gebruik van uw werk laptop/tablet? Dan raden we u aan om buiten deze omgeving deel te nemen. Hiervoor gaat u naar uw bureaublad, opent daar een browser en plakt daar de link naar het webinar in. 

Welke browser moet ik gebruiken?

Voor Mac gebruikers adviseren we Google Chrome als browser. Voor alle andere gebruikers adviseren we Google Chrome of Microsoft Edge als browser.

Werkt Microsoft Teams ook op mobiel?

Teams werkt uitstekend op mobiel. U downloadt de mobiele app gemakkelijk in de Google Play store en de Apple store.

Zijn er gedragsregels bij een webinar of livestream met Microsoft Teams en wanneer kan ik vragen stellen?

Webinar
In een webinar is er altijd één persoon aan het woord. De docent is hier de eigenaar van. Vaak is de docent aan het woord, of laat hij of zij iemand aan het woord (en is de docent zelf stil). Als u tijdens een webinar een vraagt heeft, dan stuurt u in de chat het woord ‘vraag’, of steek uw 'digitale hand' op. De docent geeft u dan - zodra dit passend is tijdens het webinar - het woord, u kunt dan uw vraag stellen (u moet uw microfoon even aanzetten). Let op: U typt uw volledige vraag dus niet in de chat.
Tip: Zet uw microfoon op mute wanneer u inlogt. Zorg dat u 5 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent, zodat u kunt testen of alles werkt.

Livestream
Bij een aantal cursussen in Leusden kunt u live online deelnemen via een livestream. U kijkt dan naar een cursus waarbij ook deelnemers fysiek aanwezig zijn. U ziet de docent en het scherm met de presentatie. U kunt vragen stellen via de chat in Microsoft Teams. U typt uw vraag dus in de chat. De docent bekijkt deze vragen in elke pauze en beantwoordt deze daarna live in de cursus.  
Verder is het wenselijk om tijdens het webinar of een livestream geen andere werkzaamheden te doen of telefoontjes aan te nemen. Zet uw mobiel op stil. Probeer een rustige werkplek op te zoeken zonder omgevingsruis. 
Tip: Zet uw microfoon op mute wanneer u inlogt. Zorg dat u 5 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent, zodat u kunt testen of alles werkt.

Ik werk nog niet met Microsoft Teams, wat nu? 

Installatie is niet noodzakelijk; u kunt ook de webapplicatie gebruiken. Zorg dan wel dat u met de browser Google Chrome werkt. U kunt ook eerst de Windows app downloaden. U krijgt als u onze link opent een download van het programma. Deze uitvoeren ('openen'). Teams opent zich. Geef uw naam op: Voor en achternaam. Klik op: 'nu deelnemen'. Geef toestemming om de microfoon en webcam te gebruiken.  Welkom!


Ik werk al met Microsoft Teams, wat nu?

U kunt direct starten als u onze link opent. 

Ik heb Microsoft Teams geïnstalleerd maar wil graag vooraf checken of alles wel werkt, kan dat?

Heeft u twijfels of uw camera, microfoon en/of geluid goed staan om het webinar te kunnen volgen? Bel dan naar 033 - 433 72 17. Door hier te klikken komt u in de helpdeskomgeving van Microsoft Teams. Onze helpdesk komt na uw telefoontje ook in deze omgeving.

Ik werk op een terminal server (in de Cloud), kan dat?

Nee, dat kan niet. De camera en het geluid (microfoon) werken niet op een terminal server. U moet lokaal werken.  Hiervoor kopieert u de link (heeft u per e-mail ontvangen) van het webinar (rechter muisknop) en gaat u uit de Cloud omgeving. Vervolgens gaat u via uw bureaublad naar de browser (van bijvoorbeeld Google) en plakt u de link in uw browser. Het webinar opent nu. In deze lokale omgeving moet u ook kijken of uw microfoon en camera werken.   

De link doet het niet als ik deze met de muis aanklik.  

Wellicht dat ook de toets 'control' tegelijk met de muisklik moet worden ingehouden.

Mijn beeld, geluid en/of microfoon werkt niet

 • Check of u wel lokaal werkt. U moet de link altijd lokaal (op uw bureaublad) openen, niet op een terminal server in de Cloud. Dan werkt het beeld en geluid niet.
 • Ziet de docent u niet? Misschien heeft u de webcam of camera op uw laptop afgeplakt? 
 • Is het geluid en de video aan binnen Teams? Dat ziet u op beeldscherm,  staat er geen streep door de icoontjes? Zo ja, klik op de icoontjes. 
  Als u de instellingen van uw luidspreker, microfoon of camera tijdens een webinar wilt wijzigen, selecteert u meer opties ( zie:  · · ·) >   []  in de besturingselementen van het webinar. Selecteer vervolgens de gewenste opties voor luidspreker, microfoon en camera.
 • MS Teams werkt het best op een laptop (met camera en microfoon).
 • Check of er geen externe boxen en beeldschermen gekoppeld zijn. Deze nemen vaak het geluid en/of het beeld over. Maak alle externe apparaten los van de laptop.
 • Werkt uw microfoon niet? Het kan ook aan de instellingen van uw eigen laptop liggen. Check dit bij uw instellingen

Ik heb geen beeld maar ben wel ingelogd op het webinar of de livestream

Check de datum en het tijdstip van uw webinar of livestream. Is de trainer al aanwezig? Het kan zijn dat het webinar of de cursus nog niet is begonnen.

Ik wil een vraag stellen, hoe moet dat?

Op uw beeldscherm is de chatbalk zichtbaar.  Als u tijdens een webinar een vraagt heeft, dan stuurt u in de chat het woord ‘vraag’ of u steekt de virtuele hand op. De docent geeft u dan - zodra dit passend is tijdens het webinar - het woord, u kunt dan uw vraag stellen (u moet uw microfoon even aanzetten). Let op: Bij een webinar typt u NIET de volledige vraag in de chat. Bij de livestream typt u WEL de volledige vraag in de chat. Deze wordt na de eerstvolgende pauze live beantwoord. 
 

Meer weten?

Sanne van der Poel

Ms Teams livestream en webinar: FAQ

medewerker marketing, communicatie en verkoop

communicatie@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17

Marc Weerdenburg

Ms Teams livestream en webinar: FAQ

bedrijfsadviseur

m.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
 • bedrijfsanalyse
 • strategisch management
 • verander management