Financieringsdesk

Financieringsdesk

Omdat je financieren 'er maar niet even bij doet'

Pagina afdrukken
Met enige regelmaat benaderen cliënten hun accountant over financieringsvraagstukken. Naast aanvragen voor nieuwe financieringen zijn dat ook vragen zijn naar aanleiding van een uitnodiging van een bank om bestaande financieringen te evalueren. Menig ondernemer heeft de laatste jaren kennis mogen maken met de afdeling bijzonder beheer. Voor de accountant een kans om zijn dienstenpalet uit te breiden met advisering rond financieringstrajecten.

De mogelijkheden en spelregels zijn te complex geworden om dit 'er maar even bij te doen’. Financieren is een vak geworden. Daar waar vroeger de bank de hoofdrolspeler was, zijn er nu veel alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding, kredietunies, private investers en stapelfinancieringen. Dit maakt het geheel tot een interessant maar ook zeer complex speelveld. Niet ieder kantoor heeft daarvoor een specialist in huis of kan daar iemand voor vrijmaken.
  
De Auxilium Financieringsdesk begeleidt accountants bij deze nieuwe rol. Bijvoorbeeld in de vorm van cursussen en workshops  maar ook door ‘training on the job’. Daarnaast kunnen wij u en uw cliënt begeleiden in gesprekken bij de bank. Dat kan heel functioneel zijn, zeker als het spannend is en de belangen groot zijn. Daarbij maken we gebruik van handige tools zoals de ondernemersscan. Daarmee onderzoek je de denkprofielen en competenties van een ondernemer. De scan legt bloot of hij of zij vooral een salesman, manager, vakman of juist een pionier is. Het invullen van de scan duurt maar vijftien minuten, maar levert veel bruikbare informatie op.

Onze Financieringsdesk adviseur Marco Kastelein vertelt u graag meer over deze dienstverlening van Auxilium. Vanuit zijn achtergrond als bankier én als bedrijfsadviseur bij een accountantskantoor kent hij de ‘ins en outs’ van het speelveld financieren als geen ander. 

Meer weten?

Marco Kastelein

Financieringsdesk

bedrijfsadviseur

kastelein@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • financieren

Marc Weerdenburg

Financieringsdesk

bedrijfsadviseur

marc.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl 033 433 72 17
  • strategisch management
  • bedrijfsfinanciering
  • verander management